Bugyi Nagyközség

Községháza

Hírek

Élethelyzetek,
ügyleírások


Intézmények

Társadalmi szervezetek

Gazdasági élet

Hirdetőtábla

Kultúra / szórakozás

Szolgáltatások


Név: 
Jelszó: 
Akadálymentes verzió
Akadálymentes verzió

 
   Választás 2014

 

 

  
          - Tisztségviselők
          - Testületi munka
          - Rendeletek  
          - Társadalmi
             egyeztetés
 

     


Bugyi Nagyközség kútvizeinek
kezelése az ivóvízminőség-
javítás érdekében
KEOP-1.3.0/09-11-2011-0036


Önkormányzati ügyfélszol-
gálat akadálymentesítése
Bugyi Nagyközség

Polgármesteri Hivatalában
KMOP-4.5.3-10-11-2011-0020


Bugyi–Alsónémedi–Kakucs-Örkény
üzemelő sérülékeny vízbázisok
diagnosztikai vizsgálata
KEOP-2.2.3/A/09-11-2011-0006


Integrált Közösségi és
Szolgáltató Tér kialakítása
    


    


  Választás 2014Bugyi Nagyközség
Önkormányzatának tájékoztatója


            Bessenyei György Művelődési Ház
és Könyvtár


Kazinczy Ferenc Általános és Alapfokú
Művészeti Iskola
 

Napköziotthonos Óvoda


Autóbusz menetrend

     
    Felső-Homokhátság
Vidékfejlesztési Egyesület

 


Mérgező élelmiszerek
  és veszélyes áruk!
     

Pest Megyei Békéltető
Testület online
fogyasztóvédelmi
tanácsadó szolgálat
és panasziroda

Bugyi fiatalok körében
végzett felmérés 2005

Szabálysértési
statisztika-2009

Küldjön be rendezvényt!

Bugyi Nagyközség
Önkormányzatának
Polgármesteri Hivatala
Bugyi Beleznay tér 1.
2347
Tel:06-29/547-502
Fax:06-29/348-464

e-mail: 
hivatal@bugyi.hu

ügyfélfogadás

telefonszámok


 
még kapható...

 

2014. április 17. 08:41 Rudolf
Hírek

 

Utolsó módosítások: 

2014. április 4. Hírek
2014. márc. 26. Hírek
2014. márc. 21. Hírek
2014. március 20.  választások

 

 

 

ORVOSI ÜGYELET                       

        
                                                                   

 

orvosok rendelési ideje        
                                                                 
 

 

 

 

 

undefined

Hírek Archívum Keresés
2014.04.04.
Bugyi Nagyközség Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának módosítása - véleményezés
 

 

Bugyi Nagyközség Önkormányzata a 2009-ben jóváhagyott Településszerkezeti Tervét és Helyi Építési Szabályzatát (a továbbiakban: településrendezési eszközeit) több terület vonatkozásában módosítani kívánja.
Az előzetes tájékoztatásokban leírt módosítási igények kismértékben változtak, néhány módosítást elvetett az Önkormányzat, a többit támogatta a mellékelt „Véleményezési tervdokumentáció” mellékletében található határozatok szerint.


Bővebben  

Társadalmi egyeztetés
  

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. szeptemberi testületi ülésén  módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatát. Ezáltal az önkormányzat biztosítja annak lehetőségét, hogy a Testület elé tárgyalásra kerülő egyes rendelet-tervezetek széles körben megismerhetőek legyenek. Azokra bárki szabadon nyilváníthat véleményt.

 

Az egyeztetéssel érintett önkormányzati rendelet-tervezet, melyre a jegyzo@bugyi.hu e-mail címre - neve vállalása mellett – bárki észrevételt küldhet:

 


 


Bővebben  
2014.03.26.
Területrendezési ötletpályázat
 

 

Bugyi Nagyközség Önkormányzata az Arany János u. és a Bajcsy-Zsilinszky utca által közrezárt Trianoni Emlékművet magába foglaló tér („Paprikagödör”) területének rendezésére ötletpályázatot ír ki.

A pályázat célja:

Bugyi Nagyközségben az Arany János u. és a Bajcsy-Zsilinszky utca által közrezárt téren olyan területrendezés valósuljon meg, amely feladatában is és esztétikailag is alkalmas a köztér funkció ellátására,  illetve méltó környezet alakuljon ki  a téren található Trianoni Emlékmű részére.

 

A pályázat részletei 

 


Bővebben  

Bugyi Nagyközségben a Beleznay téren megvalósuló területrendezési ötletpályázat
 

 

Bugyi Nagyközség Önkormányzata a Beleznay téren elhelyezkedő és jelenleg nem működő „csobogó” rekonstruálására/ új egyedi térelem kialakítására ötletpályázatot ír ki.

A pályázat célja:

Bugyi Nagyközség főterén -  a jelenleg nem működő csobogó területén – olyan, a tér stílusába is beleillő területrendezés valósuljon meg, amely feladatában is és esztétikailag is alkalmas a köztér funkció ellátására.

 

A pályázat részletei:


Bővebben  
2014.03.18.
Sikeres játszótér pályázat
 

 

Előre láthatólag 2014. májusára egy-egy játszótér fejlesztés valósul meg  Bugyi Nagyközség két külső településrészein a Bugyi Nagyközségért Közalapítvány nyertes pályázatának köszönhetően. 

Felsővány és Ürbőpuszta településrészek  fejlesztése mellett a projekt célja, hogy a  település központi részétől távol  élő gyermekek egészséges környezetben, biztonságos eszközökkel játszhassanak. A kis mászókás csúszda mellett a játszótéren elhelyezésre kerül egy-egy  kétszemélyes hinta, figurás rugósjáték,  homokozó. Helyet kap továbbá két pad és egy darab hulladékgyűjtő is.  Reméljük, hogy a beruházás a gyermekek egészségmegőrzése mellett az ott élők komfortérzetét is javítja a majd.

Bugyi Nagyközségért Közalapítvány  a 3.057.141 Ft-ot az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013. EMVA IV. tengelyes (LEADER) 2013-ban meghirdetett pályázatán nyerte.


Bővebben  

Görpálya épül Bugyi Nagyközségben
 

 

A Bugyi Sportegyesület nyertes pályázatának köszönhetően, hamarosan újabb sportlétesítménnyel bővül Bugyi Nagyközség. A Sportpályához tartozó területen 400 m2 -en megvalósuló fejlesztés teret biztosít a gördeszkázó, görkorcsolyázó, és egyéb gördülő extrém sportok hódolóinak ahhoz, hogy biztonságosan hódolhassanak szenvedélyüknek.

A Bugyi Sportegyesület  a 10.227.561 Ft-os támogatást az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013. EMVA IV. tengelyes (LEADER) 2013-ban meghirdetett pályázatán nyerte.


Bővebben  
2014.03.11.
Tájékoztatás eboltásról
 

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy  2014. március 13-án dr. Csányi István állatorvos megkezdi az ebek oltását, melyet április 15-ig folyamatosan végez a település területén előzetes kiértesítést követően.  Április 15-e  után a külterületeken   végzi el az  ebek oltását, valamint szükség szerint chipelését.

 

- Az oltás díja: 3.800.—Ft/eb

- Új oltási könyv kiadása 500.—Ft/db

                    - +féreghajtó tabletta (10 kg/testsúly/1 tabletta)  300.—Ft/db.

                    - Chippelés ára: 3.500.—Ft + 27 % ÁFA összesen: 4.445.—Ft. ez az összeg tartalmazza a chip árát, valamint az állami regisztrációba való felvitelt és rögzítést.

  


Bővebben  
2014.02.27.
Felvételi körzethatárok
 

A Pest Megyei Kormányhivatal kijelölte a Pest Megye közigazgatási területén működő állami feladatot ellátó kötelező felvételet biztosító általános iskolák felvételi körzethatárát. Ez alapján a Bugyi Község Kazinczy Ferenc Művészeti Iskola és Általános iskola felvételi körzethatára:

Felvételi körzethatárok


Bővebben  

Avarégetés avagy tombol a hülyeség kora
 

„Hazánkban széles körben elterjedt „népbetegség” a kerti hulladékok és az avar égetése. Kevesen tudják, hogy ez a tevékenység mennyire káros a környezetre  és az  emberi egészségre. Az értékes szervesanyagból az égetés során hamu keletkezik, mely csak korlátozottan alkalmas talajerő- utánpótlásra, nagyobb  mennyiségben egyenesen rombolja a talaj humuszkészletét. Ezzel szemben komposztáláskor maradéktalanul elbomlanak a növényi részek és hasznos humusz keletkezik. Egy átlagos kerti tűz, melyben vegyesen égetünk avart, fűnyesedéket és gallyakat, légszennyezést okoz.  A nagy szennyezést elsősorban az váltja ki, hogy alacsony a tűz hőmérséklete, így aminek égni kellene nem ég el, vagy csak félig. Például a  növényi részekben lévő szén ugyan oxidálódik, de csak részben, és szén-dioxid helyett mérgező szén-monoxid keletkezik.

De vegyük csak sorra, egy átlagos kupac (100 kg) elégetése során milyen anyagok keletkeznek és azok milyen hatással vannak a szervezetünkre:"

                                                  A teljes cikk  

(Forrás: Levegő Munkacsoport – Lenkei Péter: Avarégetés, avagy tombol a hülyeség kora;


Bővebben  
2014.02.26.
Avarégetésről
 

Az Önkormányzat avar- és kerti hulladék égetéséről, továbbá a háztartási tüzelőberendezésekkel okozott légszennyezés csökkentésének szabályairól szóló rendelete értelmében az avar és kerti hulladék ártalmatlanítása elsősorban helyszíni komposztálással történhet.

Amennyiben azokat valaki mégis megsemmisíteni szeretné, az alábbiak szerint kell eljárnia:


Bővebben  
2014.01.27.
NYERTES MÁSODIK FORDULÓ – MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZÁBA LÉPETT A KISKUNLACHÁZA IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT
 

 

 

A második, megvalósítási szakaszban is elnyerte a pályázott támogatást a Kiskunlacháza Ivóvízminőség-javító Projekt. Kiválasztották a projekt résztvevőit és sikeresen túljutott az előzetes ellenőrzésen a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési eljárás is. A kivitelező vállalkozó kiválasztása folyamatban van, szerződésének megkötésére várhatóan februárban kerülhet majd sor. A közel 800 millió forint összköltségű tervezet a község vezetékes vízhálózatából szolgáltatott ivóvíz európai uniós minőségi normákhoz történő illesztését, javítását hivatott elvégezni.

 

                                              Sajtóközlemény


Bővebben  
2014.01.10.
Tájékoztatás kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatási feladatok ellátásáról
 

 

A Magyar Kémény Kft. tájékoztatja Önöket, hogy  Bugyi Nagyközség területén a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatási feladatokat az ócsai kirendeltségük helyett 2014. január 1. napjától a dunaharaszti kirendeltségük látja el:

cím: Dunaharaszti Kirendeltség
       2330 Dunaharaszti, Fő út 46.

Tel: 06-40-918-025/236-os mellék

e-mail: dunaharaszti@magyarkemeny.hu

ügyfélfogadás: Hétfő: 12.00-16.00 
                     Szerda: 8.00 - 16.00
                     Péntek: 8.00 - 11.00


Bővebben  
2014.01.07.
Szolgáltatási díjak
 

 


Bugyi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 1. napjától a szolgáltatási díjakat az alábbiakban határozta meg:

 


Bővebben  
2014.01.06.
Tisztelt Nyugdíjasok és üres ingatlan tulajdonosok!!!
 

 

 

1. A használaton kívüli ingatlanokkal kapcsolatos teendők:

A használaton kívüli ingatlan tulajdonosa a Szolgáltató által megállapított hulladékkezelési közszolgáltatási díj összegétől eltérően, rendelkezésre állási díjat köteles fizetni. A rendelkezésre állási díj megállapításának feltételei:

Az ingatlan tulajdonos az üres ingatlanra hatósági igazolás kiállítására kérelmet nyújt be. (a kérelem letölthető )A kérelemhez mellékelni kell az ingatlanra kiállított valamennyi közüzemi számla (víz, gáz, villany, hulladékszállítási díj) másolatát.

A jegyző által kiállított hatósági igazolást és a közüzemi számlák másolatát - vagy! a két szomszédos ingatlan tulajdonosának nyilatkozatát a lakatlanság tényéről - az ingatlan tulajdonosa meg kell, küldje a Szolgáltató részére. (cím: Dunanett Kft 2400 Ráckeve Eötvös u. 11.)

Az igazolási kérelem Hivatalhoz beérkezésének napját követő negyedév 1. napjától érvényesíthető!

2. Az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött lakosok hulladékszállítási díjkedvezményét 2014 január hónapjában ismét meg kell igényelni! A kérelemhez mellékelni kell a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazolását a 2014 évi nyugdíj összegéről! A nyomtatvány itt letölthető.

 

3. Aki 80 literes kukát használ, annak 2014-ben ismét meg kell kérnie a népességnyilvántartástól a hatósági igazolást arról, hogy maximum 2 lakó tartózkodik életvitelszerűen az adott ingatlanon. A hatósági igazolást az ügyfél meg kell küldje a Szolgáltató részére. (cím: Dunanett Kft 2400 Ráckeve Eötvös u. 11)


Bővebben  
2013.08.15.
Közösségi szolgálat: a közösség javáért és a felelős gondolkodású diákokért
 

 

 

 

 

Azok a diákok, akik szeptemberben kezdik meg középfokú tanulmányaikat a 9. évfolyamon, a következő három tanév során kötelesek lesznek összesen legalább 50 órán keresztül szociális vagy karitatív tevékenységet folytatni az iskola által szervezett keretek között. Az egy évvel ezelőtt bevezetett iskolai közösségi szolgálat célja, hogy a fiatalok jobban figyeljenek oda embertársaikra, és erősödjön bennük a társadalmi érzékenység.

 


Bővebben  
2013.07.26.
Folyhat az egészséges ivóvíz
 

Folyhat az egészséges ivóvíz

 

Megtörtént Bugyi Nagyközség és Felsővány ivóvízminőség-javító beruházásának a teljes körű műszaki átvétele és üzembe helyezése.

Az ÁNTSZ szerint a két település ivóvize megfelel a törvényi előírásoknak.

 

Július 25-én zökkenőmentesen megtörtént a "Bugyi Nagyközség kútvizeinek kezelése az ivóvízminőség-javítás érdekében" elnevezésű KEOP-1.3.0/09-11-0036-os számú projekt műszaki átadás-átvétele, illetve, teljes körű üzembe helyezése.


Bővebben  
2013.07.11.
Szavazóköri beosztás 2014.
 

 

Szavazóköri beosztás.

Bugyi Nagyközségben a 2014. évi Általános  Országgyűlési választásokon alkalmazásra kerülő szavazóköri beosztások:

-001. szavazókör: Napközi otthonos Óvoda, Jókai u. 11.
-002. szavazókör: Bessenyei Görgy Művelődési Ház, Beleznay tér 3.
-003. szavazókör: Napközi otthonos Óvoda, Sport u. 3.
-004. szavazókör: Napközi otthonos Konyha, Teleki utca 37.
-005. szavazókör: Napközi otthonos Óvoda, Széchenyi tér 13.
-006. szavazókör: Cosinus Gamma Kft. iroda, Ürbő Juhászföld
-007. szavazókör: Hunland Trade Kft iroda, Felsővány.

A szavazókör területi beosztását a határozat melléklete tartalmazza.

A 2014. évi választásokkal kapcsolatban további hírek itt olvashatók.


Bővebben  
2013.07.09.
Tájház.
 

 

A Tájház átadása képekben.


Bővebben  
2013.07.04.
Befejeződött Bugyi Nagyközség ivóvízminőség-javító beruházása
 

Jó hangulatú projektzáró rendezvénnyel fejeződött be Bugyi Nagyközség és Felsővány ivóvízminőség-javító beruházása, melynek megvalósításához Magyarország, valamint az Európai Kohéziós Alap több mint 279 millió forinttal járult hozzá. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

 

Helyszíni bejárással és állófogadással egybekötött rendezvény keretében jelentették be csütörtökön Bugyi Nagyközség és Felsővány ivóvízminőség-javító beruházásának a befejezését. Az eseményen a település és a térség elöljárói mellett jelen voltak a Belügyminisztérium Koordinációs Irodájának, valamint a Nemzeti Környezetvédelmi és Energiaközpont Nonprofit Kft. munkatársai is.


Bővebben  
2013.04.16.
Dr. Kas Zoltán rendelési ideje
 

+

A Puskás Tivadar utcai orvosi rendelő (Dr. Kas Zoltán rendelője) rendelési ideje2013. május 1. napjától

 

Hétfő: 10-15

Kedd: 13-18

Szerda: 10-13

Csütörtök: 8-11

Péntek: 10-14

 

Csecsemő, gyermek és terhes tanácsadás: Kedd 11-13

 

 
Bővebben  
2013.04.05.
Boldog születésnapot!
 

 

 

Településünk legidősebb tagja Szadai Sándorné, Drahos Etelka

1918. április 5-én született.

 

Kívánunk a falu egésze nevében további jó egészséget!

 


Bővebben  
2013.03.08.
A tűzgyújtás szabályai
 

 

 Az erdőgazdálkodók a parkerdők területén turisztikai célból tűzvédelmi szempontból állandó és biztonságos tűzrakó helyet kötelesek kialakítani. A kijelölt tűzrakó helyet az erdőgazdálkodó kötelessége karbantartani, illetve az erdő tűz elleni védelmével kapcsolatos feltételek megteremtéséről gondoskodni. A kialakított tűzrakó helyen a tűzvédelmi rendelkezések betartásával bárki jogosult tüzet rakni.


Bővebben  
2012.11.06.
Tájékoztató a járásokról
 


 

2013. január 1-től Magyarországon 30 év után újra alakul a járási rendszer. Az idősek még emlékeznek rá, néhányan tartanak tőle és sokan nem értik - mik is lesznek a járások, és mennyiben érinti az új rendszer lakóhelyünket, Bugyi települést?


Bővebben  
2012.08.31.
Tájékoztató forgalmi rend változásról
 

 

 

Mint az mindannyiunk számára ismert, az elkerülő út megépült szakaszának forgalomba helyezése 2012.02.10-én megtörtént.

A közlekedési rendet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Forgalomtechnikai és Kezelő osztályával közösen dolgoztuk ki, melynél igyekeztünk a település lakosságának védelme mellett a vállalkozók érdekeit is figyelembe venni. 

 

Az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve, s a vállalkozókkal történt megbeszélés alapján a korábbi forgalmi rendet megváltoztatja Önkormányzatunk javaslatára a Magyar Közút Kht. s eszerint

 

                                                     20.00 - 05.00 továbbá

                                                     07.00 - 08.00 óra között

a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművel településünkön az áthaladás TILOS!!!


Bővebben  
2011.07.13.
Idegenforgalmi adó bevezetése
 

                                 

Bugyi Nagyközség Önkormányzata 2011 május 19-i ülésén egyhangúlag elfogadta az idegenforgalmi adóról szóló 12/2011 (V. 23.) számú   rendeletét.

 

A rendelet szerint 2011. július 15-étől idegenforgalmi adó fizetési kötelezettség terheli azt a magánszemélyt, aki - a Htv. szabályai szerint - nem állandó lakosként Bugyi Nagyközség Önkormányzata közigazgatási területén lévő ingatlanban, bérleményben legalább egy vendégéjszakát eltölt.

 

 


Bővebben  

Oldal: 1 (1)

Ez az önkormányzati honlap az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával készült.